Zaterdagavond rond 20u is een felle brand ontstaan in de gebouwen van de vroegere radiatorenfabriek VEHA aan de Industrieweg 13 in Grobbendonk.   De vlammen sloegen een 10-tal meter de hoogte in. De rookpluim was tot in Antwerpen en Turnhout te zien.  

Brandweer Herentals en Grobbendonk waren met groot materieel ter plaatse. Volgens de eerste berichten zijn er geen gewonden.  De fabriek staat al 3 jaar leeg.  Brandstichting wordt daarom niet uitgesloten omdat er geen elektriciteitsaansluiting meer was. Het gebouw is helemaal uitgebrand.  Een hoogspanningslijn van Elia in de buurt van de fabriek werd een tijdlang afgesloten zonder dat het effect had op de stroomvoorziening in de omgeving.  Het gebouw was nog maar net verkocht.

Update  : Om 21.30u was de brand onder controle.   Een rechtsdeskundige voert het onderzoek naar de oorzaak.  

Update zondag 11u : De brandweer vond leeggegoten oliebussen en vermoedt kwaad opzet. Uit de vaststellingen van het labo van de federale politie blijkt nu ook dat de brand werd aangestoken. Verder onderzoek moet uitwijzen wie daarvoor verantwoordelijk is.  De vroegere fabriekshal bestaat uit 4 compartimenten en in de derde had een grote afvalberg vuur gevat.  Politie Neteland zoekt de daders. Foto Vertals Media FVL Franky Van Leeuwen en ingezonden foto VHE  / Nnieuws.